2e spoortrajecten en Wet Verbetering Poortwachter

Helaas kan uw organisatie te maken krijgen met een werknemer die langdurig ziek is. U krijgt dan te maken met de Wet Verbetering Poortwachter. De wet verlangt dat werkgever en werknemer zich beide inspannen, zodat de werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk kan. Door een beperking kan het voorkomen dat een werknemer geen mogelijkheid heeft om terug te keren in zijn/haar functie of op een andere functie binnen de organisatie. Er wordt dan verwacht dat u als werkgever een 2e spoortraject gaat inzetten.

Vijf redenen om bij 2e spoorbegeleiding voor het Verandercentrum te kiezen:

  • Wij kennen de wetgeving en hierdoor voorkomen wij een loonsanctie voor u als werkgever.
  • Wij kunnen een verkorte test inzetten zodat uw werknemer snel inzicht krijgt in zijn kwaliteiten en drijfveren. In een paar gesprekken heeft uw werknemer zijn of haar loopbaanrichting helder.
  • Wij kennen de regionale markt en hebben hierin ook een netwerk. Hierdoor kan uw werknemer snel meekijken of werkervaring opdoen bij een andere werkgever.
  • Wij kunnen uw werknemer coachen op de werkplek. Wij hebben ervaring met verschillende doelgroepen (wajong, wia, bijstand, ww gerechtigden en regulieren medewerkers).
  • Wij werken samen met een landelijk bureau waardoor wij een brede inzetbaarheid van expertise in huis hebben.