Ondersteuning bij het zoeken voor uw werknemer naar een andere baan

Door ontwikkelingen in de omgeving is uw organisatie constant in beweging. Soms moet u als werkgever een beweging maken die gevolgen kan hebben voor uw werknemer. Het kan voorkomen dat u als werkgever afscheid moet nemen van een werknemer, bijvoorbeeld als gevolg van een fusie/reorganisatie of dat een werknemer niet mee wil/kan in de ontwikkelingen die u als werkgever heeft ingezet.  Uw werknemer gaat op zoek naar ander werk buiten uw organisatie.

Vijf redenen om bij Outplacement voor het Verandercentrum te kiezen

  • Wij kennen de ontwikkelingen die er spelen in de arbeidsmarkt. Hierdoor kunnen wij uw werknemer goed adviseren over zijn keuzes.
  • Wij zijn gewend om negatieve gedachten en weerstand om te buigen, zodat de werknemer gaat inzien dat hij of zij zelf verantwoordelijk is voor zijn of haar zoektocht naar een nieuwe werkgever.
  • Wij stellen de werknemer centraal. Wij vinden het belangrijk dat de werknemer een baan vindt waarin hij of zij past en met veel plezier weer kan werken.
  • Wij hebben een ‘hands-on-mentaliteit’. Wij zijn bereid om met een werknemer mee te denken, te zoeken en voor deze werknemer gesprekken te regelen bij werkgevers. Wel zijn wij van mening dat de kracht om een baan te vinden vanuit de werknemer moet komen.
  • Wij kennen de regionale markt en hebben hierin ook een netwerk. Hierdoor kan uw werknemer snel meekijken of werkervaring opdoen bij een andere werkgever. Daarnaast  werken wij samen met een landelijk bureau zodat wij u ook kunnen ondersteunen in andere regio’s.